Coaching

Coaching waar gedragsverandering, positiviteit, psychologie en een open-mind samenkomen.

Wat kan coaching voor jou betekenen?

Er zijn momenten in het leven waarin het allemaal niet zo loopt zoals je zou willen. Je bent niet tevreden over hoe je je leven leeft en hebt het idee dat je zoveel meer uit je leven kunt halen. Daardoor kan het zijn dat je niet lekker in je vel zit, je onzeker voelt of een vol hoofd hebt. Vol met chaos, onrust en negatieve gedachten. Dit heeft invloed op jezelf, je relaties en je werk. Je bent gemotiveerd om te veranderen, maar het lukt niet om je doel te behalen. 

Coaching helpt je bij het realiseren van je potentieel

Als coach met een achtergrond in de psychologie en gedragsverandering kan ik je daarbij helpen. Vanuit een positieve benadering help ik je met het identificeren, omgaan en overwinnen van belemmeringen zodat je meer uit je leven kunt halen en je doelen sneller kunt bereiken. Coaching vergroot je bewustzijn en zelfinzicht. Het zorgt ervoor dat je grip ervaart op jouw situatie en weer terug in je kracht komt. Je leert de wereld en jezelf vanuit nieuwe perspectieven te bekijken en nieuwe denkpatronen te ontwikkelen, die jou in staat stellen jouw doelen sneller te behalen. De persoonlijke groei die je doormaakt, heeft vaak effect op meerdere gebieden in je leven, o.a. je werk, zelfvertrouwen en relaties. 

Ik verzorg 1-op-1 coachtrajecten, bestaand uit een kennismakingsgesprek en een aantal sessies. Gemiddeld bestaat een coachtraject uit 5 tot 7 sessies. Het kennismakingsgesprek biedt ons de mogelijkheid om jouw hulpvraag en doelstellingen te verhelderen, alsmede de werkwijze en investering. Zowel particulieren als bedrijven kunnen gebruik maken van mijn coachtrajecten. 

Vraagstukken waar ik je mee kan helpen zijn:

Ervaar de voordelen van coaching:

 • Meer inzicht krijgen in wie je bent en wat je wilt (gedrag, kwaliteiten, overtuigingen en drijfveren)
 • Het identificeren van je belemmeringen
 • Leren omgaan met negatieve gedachten
 • Je dromen omzetten in concrete doelen
 • Je gelukkiger voelen 
 • Je vertrouwd met jezelf laten voelen
 • Het verbeteren van je zelfbeeld 
 • Meer rust ervaren
 • Je grenzen leren aangeven
 • Leren omgaan met onzekerheid
 • Het vergroten van je zelfvertrouwen 
 • Beter met stress om leren gaan
Behaal je doelen
Lekker in je vel
Meer balans en rust
Dichter bij jezelf
Meer inzicht en helderheid
Meer zelfvertrouwen en zelfliefde

Het is nooit te laat om te zijn wie je zou kunnen zijn. We zijn tot zoveel meer in staat dan dat we denken.

Samen maken we het mogelijk

Een coachtraject bij mij biedt je de ruimte om in een vertrouwde en ongedwongen sfeer aan de slag te gaan met jouw coaching vraagstuk. Ik stel vragen en nodig je uit om bij jezelf te komen. Dit stelt je in staat om op een andere manier naar jezelf en de wereld te kijken en nieuwe perspectieven in te nemen. Hierdoor kom je tot inzichten en ervaar je meer grip op hetgeen waar je tegenaan loopt. Als coach help ik jou om weer terug in je kracht te komen en vanuit daar de nieuwe inzichten en mogelijkheden om te zetten naar concrete acties. 

“Michelle is een rustige en geduldige coach. Ze neemt de tijd voor je en kan goed luisteren. Ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld bij haar door haar open houding. Ik heb meer inzicht gekregen in wat echt belangrijk is voor mij en waar ik energie van krijg."

Kim (28 jaar)

Veelgestelde vragen

Hieronder heb ik mijn antwoorden op de meest gestelde vragen gebundeld. Staat jouw vraag of antwoord hier niet tussen? Neem gerust contact met mij op en stel je vraag! 

Mensen gaan om uiteenlopende redenen naar een coach. Iedereen worstelt wel ergens mee. Of dat nu privé, op werk of in je studie is. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je moeite hebt met gevoelens als twijfel, onzekerheid, faalangst, onvrede of een negatief zelfbeeld en hiermee om wilt leren gaan. Het kan zijn dat je je uit balans voelt of moeite hebt om bij je eigen gevoel te komen, en na te gaan wat echt bij jou past en waar je energie van krijgt. Het kan zijn dat je een verandering in je werk of privé meemaakt waarbij je ondersteuning kunt gebruiken, zoals re-integratie of een burn-out.

Dankzij de uiteenlopende voordelen die coaching biedt, kan coaching een positief effect hebben op meerdere gebieden in je leven, o.a. je werk, zelfvertrouwen en relaties. Coaching vergroot je bewustzijn en zelfinzicht. Het zorgt ervoor dat je grip ervaart op jouw situatie en weer terug in je kracht komt. Je leert de wereld en jezelf vanuit nieuwe perspectieven te bekijken en nieuwe denkpatronen te ontwikkelen, die jou in staat stellen jouw doelen sneller te behalen. De persoonlijke groei die je doormaakt, heeft vaak effect op meerdere gebieden in je leven, wat maakt dat je in veel situaties baat hebt bij coaching.

Coaching richt zich op het vinden van een oplossing. Een coach focust zich op het behalen van resultaten in de toekomst, terwijl therapie gericht is op het verleden of op ernstige problemen, zoals bijvoorbeeld trauma’s of persoonlijkheidsstoornissen. 

Het verschil tussen coaching en therapie kan worden uitgelegd aan de hand van de volgende metafoor. Een professioneel voetballer heeft meerdere professionals in zijn team die hem ondersteunen, onder andere een coach en een fysiotherapeut. De fysiotherapeut helpt de voetballer blessures uit het verleden te genezen, terwijl de coach de voetballer helpt om resultaten in de toekomst te behalen. 

Een belangrijk onderscheid hierbij is dat een coach samenwerkt met de voetballer onder de voorwaarde dat zij gelijkwaardig zijn, terwijl de fysiotherapeut samenwerkt met de voetballer onder voorwaarde dat de voetballer beter moet worden gemaakt. De coach gaat uit van een situatie waarin de voetballer wel in staat is om te voetballen, maar zijn spel wil verbeteren.

Dat hangt af van jouw vraag en je situatie. Ieder mens is uniek en daarmee ook ieder coaching vraagstuk. In het kennismakingsgesprek kijken we waar je tegenaan loopt, wat je vraag is en hoe ik je hierbij kan helpen. Afhankelijk daarvan kijken we welk coachtraject het beste past.

Mensen omschrijven mij als open, begripvol, oprecht en betrokken. Dit zijn elementen die je zeker in het coachtraject met mij terugvindt. Als coach luister ik zonder oordeel en ben ik erg open-minded. Coaching werkt alleen onder voorwaarde dat het oprecht is en dit werkt beide kanten op. Oprecht zijn met elkaar stelt ons in staat om vanuit respect en verbinding direct tot de kern te komen. Ik vind het daarom belangrijk dat je bij mij de ruimte voelt om volledig jezelf te kunnen zijn en zonder oordeel de diepte in kunt met mij. 

Als coach stel ik je vragen en houd ik je een spiegel voor. Dit doe ik altijd op een respectvolle en betrokken wijze. Hierdoor kom je tot inzichten en in beweging. Je leert jezelf en de wereld vanuit een nieuwe perspectieven te bekijken waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden. Als coach help ik je graag om je bewust te worden van verschillende lagen van jezelf, belemmerende denkpatronen te doorbreken en te realiseren wat je zelf niet voor mogelijk hield.

Wanneer we aan de slag gaan met jouw coachingsvraag, help ik je om inzichten te verkrijgen in verschillende lagen van jezelf. Denk hierbij aan je gedrag, overtuigingen, waarden en drijfveren. Wat beweegt jou en waar liggen jouw kwaliteiten? Maar ook: welke belemmeringen houden je tegen? Het onderzoek naar deze vragen helpt je bewust te worden van belemmerende denkpatronen en hier grip op te krijgen. 

Deze inzichten stellen je in staat om op een andere manier naar jezelf en de wereld te kijken en nieuwe perspectieven in te nemen. Als coach help ik je daarvan bewust worden en deze inzichten om te zetten naar concrete acties. 

Mijn achtergrond ligt in de sociale psychologie en gedragsverandering. In het coachen combineer ik daarom kennis uit psychologie en gedragsverandering met methodieken en opdrachten. Ik stem dit geheel af op jouw vraag en situatie. Ieder mens is uniek en ieder coachtraject vraagt daarom een eigen benadering. 

In het coachen zet ik o.a. de onderstaande methodieken in:

  • Werken met waarden
  • Kernkwadranten
  • De logische niveaus
  • RET
  • Systemisch werken (familieopstellingen)
  • Levenslijn
  • Lichaamsgericht coachen
  • ACT
  • Wandelcoaching
  • Voice Dialogue

De coachingsessies vinden iedere 2 tot 3 weken plaats. Afhankelijk van de vraag en agenda’s kijken we welke wanneer dit het beste uitkomt. 

Mijn coachingsessies kunnen zowel fysiek (op mijn locatie in Hillegersberg-Zuid of in de vorm van wandelcoaching in het Lage Bergse bos, Kralingse bos of Bergse Plassen) als online plaatsvinden. In overleg kijken we wat het best aansluit bij jouw situatie.

De coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Ben je in loondienst?
Dan kun je nagaan welke mogelijkheden er bij je werkgever zijn. Vaak wordt er een opleidingsbudget gereserveerd voor werknemers, voor zowel het volgen van opleidingen als coachtrajecten. Zoals eerder genoemd kunnen de voordelen van coaching een positief effect hebben op je leven en je relaties, maar op je werk!

Voor Zzp’ers en ondernemers geldt:
Wanneer coaching aantoonbaar wordt gevolgd voor het op peil houden of verbeteren van uw vakkennis dan zijn deze kosten zakelijk aftrekbaar. Check hiervoor de website van de belastingdienst of vraag dit na bij je boekhouder.

Staat jouw vraag hier niet boven? Neem dan gerust contact met mij op om je vraag te stellen.

Meld je aan voor de gratis intake

Nieuwsgierig of coaching bij jouw vraag past?

Ik bied een gratis online kennismakingsgesprek aan waarin we onderzoeken wat jouw vraag is en wat coaching hierin kan betekenen. Dit gesprek biedt ons de mogelijkheid om elkaar te leren kennen, vragen te stellen en vanuit daar kijken we verder.

Verandering begint met een eerste stap

Samen onderzoeken we jouw vraag en wat coaching voor je kan betekenen.